Over mij

Ik heb in mijn loopbaan veel verschillende functies gehad en geprobeerd. Ik heb een tijd op kantoor gewerkt, heb een opleiding in de zorg gevolgd en verschillende cursussen gedaan met betrekking tot het menselijk lichaam en geest. Ik wist echter nooit helemaal 100% goed wat ik wilde. Bij alles wat ik deed, was al wel duidelijk voor mij dat ik dit niet voor altijd de rest van mijn leven wilde gaan doen. Op een gegeven moment viel ik ook in een “gat” waar ik zo snel mogelijk wilde uitkomen, maar hoe?

Een intensieve cursus “op zoek naar mijzelf” heeft mij daar bij enorm geholpen. Ik ging er blanco in, ik wist totaal geen route die ik wilde volgen. Het enige wat ik voor mijzelf duidelijk wist, was dat ik graag met mijn handen wilde werken en het liefst in de buitenlucht. Tijdens deze cursus leerde ik een Natural Balance hoefsmid kennen. Of dit toeval is of niet, dat durf ik niet te zeggen. Zoals hij over zijn beroep en dagelijks leven vertelde, sprak het mij eigenlijk gelijk aan. Ik waagde de gok en vroeg of ik een keertje met hem kon meekijken als hij aan  het werk was. Dit was gelukkig geen enkel probleem.

Ik wist het gelijk, dit was wat ik wilde gaan doen. Dat was dus eigenlijk het begin van Justainable.  Dat ik daar nooit eerder aan had gedacht. Van mijn achtste tot twaalfde heb ik met veel plezier paardgereden en ik vond het echt fantastisch. In de periode die daarop volgde ,zoals mijn kantoorbaan , was ik omringd met mensen die eigenlijk niets met paarden hadden. Ik merkte op dat moment heel sterk dat ik mijzelf niet helemaal “compleet” voelde. Ik was dus zelf op dat moment nooit op het idee gekomen om iets met de paarden te gaan doen.

Na deze meeloop dag heb ik gelijk contact opgenomen met Joke Nibbelink , want zij is één van de weinige die opleiding geeft in Natural Balance methode. Ik leerde zoveel, echter het belangrijkste vond ik dat ik iets leerde wat voor mijn gevoel goed is voor het paard.

We vergeten vaak hoe belangrijk het is, dat een paard in balans is. Niet alleen bij een mens wil je bijvoorbeeld (als we het over de voeten hebben) dat hij/zij netjes afrolt van hielen over zijn tenen, bij een paard wil je dit ook zien. Het mooiste cadeau wat ik dan ook elke keer krijg is dat een paard door veel verschillende signalen aangeeft of dat hij/zij zich beter voelt met wat je hebt gedaan aan de hoeven.

Ik vind het zelf heel belangrijk dat de klant weet wat ik doe en waarom. Je mag dan ook altijd alles aan mij vragen. Daarnaast behandel ik de paarden met rust en respect, ik ben tegen elke vorm van agressie, want ik wil dat een paard zich veilig voelt bij mij, zodat hij/zij zich op zijn/haar gemak voelt. Daarom ben ik ook geduldig bij het uitoefenen van mijn werk.